YAG Laser

YAG Laser

Με το YAG Laser μπορούμε να πραγματοποιήσουμε τόσο την καψουλοτομή του οπισθίου περιφακίου όσο και την ιριδοτομή.

Ένα ποσοστό ασθενών αναπτύσσει μερικούς μήνες έως κάποια χρόνια μετά από επέμβαση καταρράκτη μία θόλωση του οπισθίου περιφακίου, της μεμβράνης δηλαδή που συγκρατεί τον ενδοφακό.

Αυτό το φαινόμενο οδηγεί σε συμπτώματα παρόμοια με τα αρχικά πριν την επέμβαση καταρράκτη και για αυτό χαρακτηρίζεται και ως δευτερογενής καταρράκτης.

Με το YAG Laser γίνεται ανώδυνα και αναίμακτα μία διάνοιξη του οπισθίου περιφακίου (η λεγόμενη καψουλοτομή) αντιμετωπίζοντας τη θόλωση.

Σε περιπτώσεις πολύ στενής ή κλειστής γωνίας του προσθίου θαλάμου υπάρχει ο κίνδυνος δραματικής αύξησης της ενδοφθάλμιας πίεσης. Με το YAG Laser μπορούμε να δημιουργήσουμε μία τομή στην περιφερική ίριδα διευκολύνοντας έτσι την κυκλοφορία και παροχέτευση του υδατοειδούς υγρού.

Πριν την καψουλοτομή θα πρέπει να γίνει διαστολή (μυδρίαση) της κόρης. Η επέμβαση διαρκεί μόνο λίγα λεπτά. Καλό θα ήταν ο ασθενής να συνοδεύεται, καθώς δεν επιτρέπεται η οδήγηση για μερικές ώρες μετά το laser.

Για την ιριδοτομή δεν απαιτείται μυδρίαση. Ανάλογα την ενέργεια του laser που θα χρειαστεί, ενδέχεται η θεραπεία να είναι λίγο επίπονη.

Τόσο στην καψουλοτομή όσο και στην ιριδοτομή θα χρειαστεί μία παρακολούθηση (κυρίως της ενδοφθάλμιας πίεσης) και ανάλογα την περίσταση μία τοπική θεραπεία με σταγόνες για κάποιες ημέρες. Ο ιατρός θα σας δώσει αντίστοιχα συγκεκριμένες οδηγίες.Καλέστε μας στο 210 8081216 ή απλώς συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα και θα επικοινωνήσουμε εμείς μαζί σας το συντομότερο δύνατο.