Ενδοβολβικές ενέσεις
Endovolvikes eneseis

Ενδοβολβικές ενέσεις

Οι ενδοβολβικές ενέσεις πραγματοποιούνται για την αντιμετώπιση ενός φάσματος παθήσεων του αμφιβληστροειδούς, του υαλοειδούς και της ωχράς κηλίδας.

Οι κυριότερες ενδείξεις είναι η υγρή μορφή της ηλικιακής εκφύλισης της ωχράς, το οίδημα της ωχράς λογω διαβητικής ωχροπάθειας ή απόφραξης αμφιβληστροειδικής φλέβας καθώς και διάφορες μορφές ραγοειδίτιδας με ή χωρίς οίδημα της ωχράς.

Η επέμβαση γίνεται από εξειδικευμένο οφθαλμίατρο με τοπική αναισθησία υπό άσηπτες συνθήκες και διαρκεί μόνο λίγα λεπτά. Ιδιαίτερα σημαντική είναι η χρήση αντισηπτικού διαλύματος ιωδίου πριν την ένεση.

Οι ενδοβολβικές ενέσεις είναι ασφαλείς και πραγματοποιούνται σε παγκόσμιο επίπεδο εκατομμύρια φορές κάθε χρόνο. Δε χρειάζεται κάποια προετοιμασία πριν την επέμβαση ούτε η διακοπή ενδεχόμενης αντιπηκτικής αγωγής.

Σημαντικές επιπλοκές είναι ευτυχώς σπάνιες. Ο ασθενής πρέπει να ενημερωθεί για τα συμπτώματα μόλυνσης (έντονος πόνος, ερυθρότητα του ματιού και απώλεια όρασης) καθώς και αποκόλλησης του αμφιβληστροειδούς (μυγάκια, λάμψεις, σκιές στο οπτικό πεδίο). Σε αυτές τις περιπτώσεις πρέπει να έρθει άμεσα σε επαφή με το θεράποντα ιατρό. 

Ο μετεγχειρητικός έλεγχος μερικές μέρες μετά την επέμβαση είναι επιθυμητός, ειδικά μετά από ενέσεις κορτιζόνης.

Επιπλέον απαιτείται μία τακτική παρακολούθηση καθώς οι προαναφερθείσες παθήσεις έχουν συνήθως χρόνιο χαρακτήρα και ενδέχεται να χρειαστούν περισσότερες ενέσεις για τη σταθεροποίηση της νόσου.

Καλέστε μας στο 210 8081216 ή απλώς συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα και θα επικοινωνήσουμε εμείς μαζί σας το συντομότερο δύνατο.