Οπτική Τομογραφία Συνοχής (OCT)

Οπτική Τομογραφία Συνοχής (Optical coherence tomography)

Η οπτική τομογραφία συνοχής (OCT) είναι μια απεικονιστική και διαγνωστική μέθοδος, η οποία λαμβάνει μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα χιλιάδες εικόνες του οφθαλμού.

Σκανάρει ουσιαστικά, ανώδυνα και χωρίς επιβλαβείς ακτινοβολίες, το μάτι και μας επιτρέπει να αξιολογούμε μέσω δισδιάστατης αλλά και τρισδιάστατης απεικόνισης υψηλής ανάλυσης τον αμφιβληστροειδή, αλλά και το οπτικό νεύρο, τον κερατοειδή και τον πρόσθιο θάλαμο του οφθαλμού.

Η οπτική τομογραφία συνοχής είναι ιδιαίτερα χρήσιμη στη διάγνωση και παρακολούθηση πολλών παθήσεων της ωχράς κηλίδας του αμφιβληστροειδούς (ηλικιακή εκφύλιση ωχράς, επαμφιβληστροειδική μεμβράνη, κεντρική ορώδης χοριοαμφιβληστροειδοπάθεια, οίδημα της ωχράς, οπή ωχράς κ.ά.)

Επίσης παίζει σημαντικό ρόλο και στο γλαύκωμα, καθώς μας επιτρέπει να αξιολογούμε το οπτικό νεύρο, το πάχος του κερατοειδούς και την ανατομία της γωνίας του προσθίου θαλάμου.

Καλέστε μας στο 210 8081216 ή απλώς συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα και θα επικοινωνήσουμε εμείς μαζί σας το συντομότερο δύνατο.