Τονομέτρηση

Τονομέτρηση (μέτρηση της ενδοφθάλμιας πίεσης)

Η  τονομέτρηση είναι μία διαγνωστική εξέταση κατά την οποία γίνεται η μέτρηση της ενδοφθάλμιας πίεσης. Η μέθοδος επιπέδωσης Goldmann θεωρείται μέχρι σήμερα ως η πιο ακριβής μέθοδος μέτρησης της ΕΟΠ. Είναι μία γρήγορη εξέταση, η οποία πραγματοποιείται με τοπικές αναισθητικές σταγόνες. Μέσω ενός ειδικού πρίσματος, οποίο έρχεται ανώδυνα σε επαφή με το μάτι, μετράται η δύναμη/πίεση που απαιτείται για να επιπεδωθεί ένα μικρό μέρος του κερατοειδούς.
  • Η αυξημένη ενδοφθάλμια πίεση είναι ένας από τους κύριους παράγοντες κινδύνου για την εμφάνιση του γλαυκώματος. Καθώς η υψηλή πίεση στις περισσότερες περιπτώσεις δεν προκαλεί συμπτώματα, είναι σημαντικό να γίνονται προληπτικά μετρήσεις στα πλαίσια της οφθαλμολογικής εξέτασης.
  • Ασθενείς με ιστορικό γλαυκώματος χρειάζονται συνήθως μία πιο εντατική παρακολούθηση της ενδοφθάλμιας πίεσης.
  • Επίσης η μέτρηση της πίεσης είναι ιδιαίτερα σημαντική κατά τον περιεγχειρητικό έλεγχο ειδικά όσο διαρκεί μία θεραπεία με κολλύρια που περιέχουν κορτιζόνη.

Καλέστε μας στο 210 8081216 ή απλώς συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα και θα επικοινωνήσουμε εμείς μαζί σας το συντομότερο δύνατο.